Защо "вечно отслабващите" никога няма да отслабнат? Отговаря диетолог

В редакцията получаваме стотици писма от нашите читатели. „Не мога да отслабна“ е най-актуалната тема в предверието на плажния сезон. Следователно, няма как да отговорим без съвета на диетолог!

„Преди една година напълно се отказах от захарта и бързата храна, започнах да ходя на фитнес 3 пъти седмично, всеки ден правя коремни преси и тичам всяка сутрин. Но колкото повече усилия полагам, толкова по-малък е прогресът. За тази една година свалих само 6 кг, но трябва да отслабна с 10-12. Какво трябва да направя?”

Мария, 32 години

„Отслабвам откакто се помня. Ям малко, тренирам, след работа – волейболна секция и басейн. Но все пак съм дебела! С този начин на живот тежа 82 кг и не мога да отслабна. И стига само да се отпусна поне малко, да хапна шоколад или да пропусна една тренировка, веднага качвам 3-4 кг. Помогнете ми!”

Красимира, 41 години

„При мен често идват “вечно отслабващи” жени и мъже, буквално със сълзи в очите. В името на тънката талия и стройния ханш те са готови месеци наред да ядат само салата и ябълки, да се потят във фитнеса, да се отказват от любимите си десерти… Но, по някаква причина те не губят тегло! Опитват всичко, но или не постигат никакъв резултат, или теглото бързо се връща след най-малкия срив.“

Цветелин Милев
диетолог, специалист по здравословно хранене

© Авторски права, 2024